Національна школа суддів України

Загальноправові засади бухгалтерського та податкового обліку

12 березня 2019 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для помічників суддів окружних адміністративних судів на тему: “Загальноправові засади бухгалтерського та податкового обліку. Практика застосування під час здійснення правосуддя”.

Відкриваючи семінар, заступник директора регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала учасників та побажала цікавої і плідної роботи під час заходу, а також  представила викладачів –  суддів Одеського окружного адміністративного суду Людмилу Юхтенко, Оксану Бойко, старшого викладача Одеського національного економічного університету Олену Захаренко.

У ході семінару помічники суддів детально ознайомилися з основами бухгалтерського та податкового обліку, на підставі правових висновків Верховного Суду проаналізували податковий контроль за дотриманням податкового законодавства, розглянули порядок реєстрації, блокування і розблокування податкових накладних,  наглядно опрацювали роботу Єдиного реєстру податкових накладних.

Практично значущими для роботи помічників суддів було вивчення  питань  щодо електронних доказів, порядку їх подання до суду, їх дослідження та оцінки. На завершення семінару слухачі відкрили для себе нові направлення в розвитку практичного застосування податкового законодавства в Україні.

Поєднання інтерактивних лекцій із виконанням різнопланових практичних завдань у мобільних міні-групах, перегляд та обговорення відеоматеріалу, “мозковий штурм”, модерована дискусія сприяли жвавій та плідній роботі під час семінару.