Національна школа суддів України

Захист персональних даних та основи інформаційної безпеки

27 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апарату Вищого антикорупційного суду на семінарі “Організація роботи з документами з грифом “Для службового користування”, “Інформаційна безпека в Україні: основні законодавчі та нормативні документи. Захист персональних даних”.

Семінар провели головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров та головний спеціаліст з питань комплексної системи захисту інформації Державної судової адміністрації України Юрій Науменко.

Під час семінару викладачі представили слухачам питання організації роботи з документами з грифом “Для службового користування”,  особливості порядку друкування, розмноження, реєстрації, надсилання та користування документами, що містять службову інформацію з відмітками “Для службового користування” та “Для службового користування” Літер “М”. Учасники обговорили питання інформаційної безпеки в Україні: основні законодавчі та нормативні документи, особливості відповідальності за порушення законодавства про інформацію та  порядок захисту персональних даних.