Національна школа суддів України

Захист прав вразливих категорій населення та іноземців

1 грудня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, за сприяння представництва Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців в Україні в рамках проекту «Посилення доступу до правосуддя шукачів притулку, мігрантів та інших вразливих груп іноземних громадян в Україні», що виконується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя» проводить семінар на тему: “Захист прав біженців, шукачів притулку та інших вразливих категорій іноземців та осіб без громадянства в Україні”.

У заході беруть участь судді  місцевих загальних та окружних адміністративних судів Волинської, Закарпатської та Львівської областей. 

Вітальною промовою захід відкрила в. о. директора Львівського регіонального відділення Галина МанюкПрограмний директор громадської організаціїЧернігівський громадський комітет захисту прав людини” Тухан Едієв привітав учасників заходу, наголосив на цілях семінару та представив викладацький склад – суддю Львівського апеляційного адміністративного суду Любомира Гудима, радника з правових питань регіонального представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Дмитра Плечка, адвокатів благодійного фонду “Право на захист” Антона Максимова й Остапа Тимчія.

У ході семінару судді розглянуть міжнародні та європейські стандарти у сфері міграції та надання притулку, їх застосування у правовій системі України, проаналізують доступ до процедури отримання міжнародного захисту в Україні та правові аспекти оскарження рішень про відмову в наданні статусу біженця або додаткового захисту в Україні. Окрім цього, увагу учасників семінару буде зосереджено на вивченні національної судової практики розгляду спорів щодо статусу біженця, особи, яка потребує додаткового захисту та примусового видворення іноземців, та осіб без громадянства.