Національна школа суддів України

Захист права власності та інших речових прав у цивільному судочинстві

6 жовтня 2017 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено для суддів місцевих загальних та апеляційних судів, які розглядають цивільні справи, семінар на тему: “Захист права власності  та інших речових прав у цивільному судочинстві”.

Метою семінару є  підвищення рівня кваліфікації суддів цивільної спеціалізації щодо вдосконалення знань у сфері захисту права власності та інших речових прав для компетентного, професійного застосування при розгляді  справ .

Для проведення семінару запрошено суддю, заступника голови Апеляційного суду Одеської області, доцента, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка, завідувача кафедри цивільного і господарського права  та процесу Міжнародного гуманітарного університету, заслуженого юриста України, доктора юридичних наук, професора Олену Кізлову, секретаря  судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Одеської області  Єлєну Сєвєрову, адвоката, директора юридичної фірми “АНК”, кандидата юридичних наук Надію Сафронкову, управляючого партнера  юридичної фірми “Юрлайн”, доцента, кандидата юридичних наук “Одеська юридична академія” Володимира Зубаря та суддів у відставці Михайла Сидоренко та Марію Процик.

Розпочала семінар Олена Кізлова з порівняльної характеристики віндикаційного та кондиційного позову в цивільному праві України. До обговорення приєдналась Марія Процик, яка з практичної точки зору висвітлила особливості розгляду віндекаційних спорів. Михайло Сидоренко та Надія Сафронкова проаналізували  специфіку негаторних та прогібіторних позовів у судовій практиці.  Правову природу та особливості судового захисту інших речових прав судді обговорили з Андрієм Дрішлюком та Володимиром Зубарем На завершення семінару Єлєна Сєвєрова виступила з інтерактивною лекцією щодо захисту права власності в практиці Європейського суду з прав людини.