Національна школа суддів України

Заключний день онлайн тренінгу Ради Європи щодо кіберзлочинності та електронних доказів

8 квітня 2021 року розпочався заключний день онлайн тренінгу “Кіберзлочинність та електронні докази”, що розроблений і проводиться в рамках навчання суддів для підвищення кваліфікації у співпраці Національної школи суддів України та проєкту Ради Європи CyberEast.

Останній день тренінгу розпочався із виступу заступника начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Національної школи суддів України Олександра Іщенка, який розповів про законодавство та судову практику щодо кіберзлочинів та обговорив із суддями досвід роботи з електронними доказами і розгляду проваджень щодо кіберзлочинів. Викладачем тренінгу також є заступник Генерального прокурора Сербії Бранко Стаменкович, який висвітлив особливості функціонування компетентних органів з питань кіберзлочинності та міжнародної співпраці в рамках Будапештської конвенції про кіберзлочинність.

Загальне модерування тренінгу здійснюють Олександр Іщенко,  керівник проєкту CyberEast Гіоргі Джохадзе, головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Кравчук та спеціаліст проєкту CyberEast Ана Влад.

Для засвоєння отриманих знань та набуття навичок учасники виконають практичні завдання, пройдуть експрес-опитування та візьмуть участь у відкритих дискусіях.

За результатами успішного проходження тренінгу судді-слухачі заповнять анкети зворотного зв’язку та отримають сертифікати про участь.