Національна школа суддів України

Засідання Керівного комітету Проєкту Ради Європи щодо доступу жінок до правосуддя

18 листопада 2022 року проректор Наталія Шукліна (онлайн), начальниці відділів Тетяна Фулей та Любов Гончар (м. Страсбург) долучилися до роботи засідання Керівного комітету Проєкту Ради Європи “Доступ жінок до правосуддя: дотримання Стамбульської конвенції та інших європейських стандартів гендерної рівності” (далі – Проєкт), що реалізується в рамках регіональної Програми “Партнерство заради доброго врядування”. Від України у заході також взяла участь директорка Тренінгового центру прокурорів Олеся Отраднова.

Роботу засідання розпочали голова відділу з питань гендерної рівності Ради Європи Марта Бецера, радниця з гендерних питань Генерального Директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення (GD NEAR) Вікторія Корреа Хаслхерст та координатор проєктів “Партнерство заради доброго врядування” Офісу Генерального директорату програм Ради Європи Аркадій Ситін. Модерувала захід менеджерка Проєкту з питань гендерної рівності Ради Європи Анка Сандеску.

Під час засідання команда Проєкту коротко представила актуальну інформацію про проєкт та його загальну діяльність, акцентуючи увагу на досягнутих результатах, набутому досвіді та подальших кроках роботи. Крім того, національним партнерам було надано можливість прозвітувати про свою діяльності в рамках Проєкту, а також виступити з тематичними пропозиціями, зосередивши особливу увагу на Міжнародній конференції з питань доступу жінок до правосуддя та робочому плані на 2022 рік.

У заключній частині роботи засідання усі учасники мали змогу висловити думки щодо ідей до проєктної пропозиції для Програми “Партнерство заради доброго врядування ІІІ” з акцентом на складання списку пріоритетів від національних партнерів Проєкту у сфері доступу жінок до правосуддя. В рамках дискусії також було обговорено ключові виклики сьогодення щодо доступу жінок до правосуддя та насліди впливу пандемії COVID-19 на цей процес.