Національна школа суддів України

Засідання керівного комітету

10 червня відбулося засідання Керівного комітету спільного регіонального проекту Європейського Союзу та Ради Європи “CyberEast”. Діяльність Проекту наразі охоплює п‘ять країн: Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова і Україна, представники яких були учасниками заходу. Від Національної школи суддів України у засіданні брали участь начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко.

В ході засідання представники Європейської комісії та Ради Європи, міністерств іноземних справ всіх країн-учасниць та регіональні менеджери Проекту надали інформацію про розвиток дій щодо запобігання та боротьби з кіберзлочинністю, виявленню, отриманню та використанню електронних доказів.

Також було детально обговорено план діяльності на 2022 рік і можливість продовження діяльності Проекту до 2024 року.

 Під час засідання особлива увага була приділена ситуації, пов‘язаній зі збройною агресією Росії проти України та як ця подія вплинула на Європу та світ. Враховуючи обставини, було прийняте рішення про додаткову підтримку проекту для України.