Національна школа суддів України

Засвоєння інтерактивних методик на тренінгу для суддів-викладачів

11–12 грудня 2018 року в місті Києві у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Національна школа суддів України проводила методологічний тренінг для викладачів “Методика підготовки та проведення тренінгів у НШСУ”.

На початку тренінгу проректор Анатолій Костенко та начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)–радник Ольга Шаповалова зауважили, що його учасники ознайомляться з особливостями навчання дорослої аудиторії, видами та формами суддівської освіти, отримають навички визначення ефективних методик викладання, опанують інтерактивні форми викладання, зокрема, проведення мозкового штурму, складання та проведення міні–лекцій, проведення експрес–опитувань, проведуть фасилітацію роботи в малих групах тощо. Особлива увага була звернута на доцільність урахування під час підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя України порад психологів.

Тренерами з викладачами працювали судді Ольга Шаповалова,  Ольга Булейко, Лариса Трофімова та працівники Національної школи суддів України Юлія Блінова, Тамара Закревська, Юлія Герус та Надія Голембієвська.

Досвід методологічних тренінгів, які були  проведені раніше засвідчує, що нові знання про інтерактивні методики навчання засвоюється краще у процесі виконання практичних завдань. Саме тому викладачі цього  тренінгу запропонували учасникам і учасницям узяти участь у рольових іграх, обговорити змодельовані ситуації, запозичені з практичної діяльності суддів або досвіду роботи дисциплінарних органів.