Національна школа суддів України

Завершення навчального курсу з питань розгляду міжнародних злочинів

1 грудня 2022 року Національна школа суддів України у співпраці з  проєктом Європейського Союзу “Право-Justice” підвели підсумки навчального курсу для суддів “Розслідування та судовий розгляд міжнародних злочинів та тяжких порушень прав людини” й отримали зворотній зв’язок від його учасників.

У своєму вступному слові та підбитті підсумків заходу ректор Микола Оніщук відмітив плідну співпрацю Національної школи суддів України з проєктом Європейського Союзу “Право-Justice” щодо проведення навчальних заходів із підвищення обізнаності суддів у забезпеченні справедливого правосуддя та дотримання положень міжнародного гуманітарного права при розгляді справ про воєнні злочини. Важливим є той факт, що тренери Національної школи суддів України також брали участь у зазначеному заході. Матеріали курсу будуть використовуватися для включення у навчальні курси та при проведенні навчання для суддів з цієї тематики.

Від Національної школи суддів України участь в заході взяла начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей.  

Попередньо протягом листопада було проведено шість модулів згаданого навчального курсу, до участі в яких були залучені також і представники Національної школи суддів України.