Національна школа суддів України

Завершується робота з підготовки нового навчального курсу для суддів місцевих загальних судів

1 грудня 2022 року у Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під головуванням начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової та за участю суддів Катерини Котельви, Валентини Маліновської, Людмили Макаренко, Стелли Цибізової, а також головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук.

Розробниками обговорено остаточні матеріали нового семінару на тему: “Захист житлових прав: судова практика та особливості правового регулювання в умовах воєнного стану”, апробація якого вже запланована на 05 грудня 2022 року. Семінар охоплює як найбільш актуальні процесуальні питання з розгляду житлових спорів, так і покликаний ознайомити слухачів з основними принципами захисту житлових прав, а також з останніми новелами законодавства України, що регламентує особливості житлових правовідносин в умовах воєнного стану.

Окрему увагу було приділено поточним питанням роботи групи блоку «Цивільне судочинство» та плануванню подальших навчальних заходів, які розробники готуватимуть у наступному році.