Національна школа суддів України

Зброя масового ураження. Характеристика ядерної зброї і порядок захисту

30 листопада 2022 року Національна школа суддів України провела для помічників суддів та працівників апаратів судів семінар “Зброя масового ураження. Захист від зброї масового ураження та перша допомога в умовах її застосування країною агресором”.

Відкрила семінар заступниця начальника відділу підготовки суддів  Національної школи суддів України Жанна Дмітрієва.

Навчальний захід провели кандидат хімічних наук, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Національного технічного університету “Дніпровська політехніка” Олег Кравцов, начальник відділу планування заходів цивільного захисту ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Михайло Ішичкін, начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Олег Кравцов роз’яснив слухачам поняття зброї масового ураження, надав  характеристику факторів ураження зброєю масового ураження та розповів про порядок захисту від ядерної зброї. Особливу увагу слухачів приділив Михайло Ішичкін, який роз’яснив порядок дій населення у разі виникнення радіаційної аварії та надав практичні поради як правильно діяти в умовах блекауту під час радіаційної аварії, а також під час евакуації суду.

У свою чергу Іван Павлишин ознайомив учасників семінару з сучасною хімічною зброєю, правилами поведінки під час ураження нею, засобами захисту та дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим при хімічній атаці хімічною зброєю.

Під час семінару слухачі мали можливість здобути ґрунтовні знання та удосконалити навички, що допомагають зберегти власне життя та здоров’я і оточуючих поряд людей.