Національна школа суддів України

Зріз навичок і вмінь підготовки рішення у господарській справі

19 травня 2018 року Національна школа суддів України проводила підсумковий контроль успішності виконання блоку господарського судочинства.

Для зрізу навичок і вмінь, які майбутні судді досягли в ході поточних занять, експертами було підготовлено три модельні справи.

Перед початком проведення контролю електронною системою було згенеровано лише одну модельну справу із трьох підготовлених.

Для підготовки проекту судового рішення у модельній справі про визнання укладеною додаткової угоди про продовження дії договору оренди землі слухачам та слухачкам надано чотири години. У ході написання проекту судового рішення майбутні володарі судових мантій можуть використовувати виключно комп’ютерне обладнання та електронну версію офіційних текстів Законів або джерела нормативно-правових актів надрукованих на паперових носіях.

Підсумковий контроль проводився в 11 групах у чотирьох локаціях: містах Києві, Львові, Одесі та Харкові. Для виконання функцій організаційного характеру та контролю за дотриманням порядку в ході його проведення залучено експертів та працівників Національної школи суддів України.

Проректор Анатолій Костенко, координатор блоку господарського судочинства Олександр Потильчак, начальники відділів Ольга Шаповалова та Олександр Гашицький супроводжували проведення підсумкового контролю у всіх чотирьох локаціях.

Після завершення написання проектів судових рішень у модельній господарській справі до проведення оцінювання цих робіт приступлять члени експертної групи, а це  досвідчені судді судів усіх інстанцій з різних регіонів України.

Ознайомитись із результатами підготовки проектів судових рішень майбутні суддів зможуть 30 травня 2018 року.