Національна школа суддів України

Зустріч представників проєктів донорських організацій

7 вересня 2022 року начальниця відділу Тетяна Пустовойтова та заступник начальника відділу Олександр Іщенко взяли участь у черговій щомісячній онлайн–зустрічі представників проєктів міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів, організованій у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

Нинішня зустріч була присвячена обговоренню питань щодо конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

У ході зустрічі виступили голова Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів ВККСУ, суддя у відставці Федеральногосуду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) Тед Зажечни та заступник голови Конкурсної комісії, суддя Верховного Суду Іван Міщенко.

Запрошені спікери поінформували про поточний стан справ та графік конкурсу, результатом якого стане надання рекомендацій стосовно кандидатів Вищій раді правосуддя, аби заповнити усі16 вакантних посад членів ВККСУ й перезапустити процес добору кандидатів на суддівські посади та продовжити кваліфікаційне оцінювання суддів, яке було призупинено у листопаді 2019 року.

Упродовж зустрічі представники програм/проєктів МТД та партнери мали змогу поінформувати про свою поточну та заплановану діяльність на 2022 рік.

Зокрема, Тетяна Пустовойтова поінформувала учасників зустрічі про поточну діяльність НШСУ та планування заходів з реалізації Комплексного плану Національної школи суддів України щодо підвищення рівня професійної компетентності суддів при розгляді справ про воєнні злочини.

Наступну зустріч заплановано на початок жовтня 2022 року.