Національна школа суддів України

Зустріч з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики

9 січня 2023 р. виконувачка обов’язків ректора Наталія Шукліна та начальниця відділу Тетяна Фулей провели робочу зустріч з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко.

Урядова уповноважена високо оцінила багаторічну роботу Національної школи суддів України щодо підготовки суддів з гендерно чутливих питань, зокрема проблематики запобігання та протидії домашньому насильству, а також залученість НШСУ до виконання Національних планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”.

Під час зустрічі сторонами детально обговорено подальші напрямки співпраці, зокрема необхідності оновлення існуючих навчальних курсів та розробки нових, зумовлених збройною агресією. Так, актуальним є розробка курсу щодо розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень щодо сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Окрім того, Урядова уповноважена ініціювала участь наукових працівників НШСУ у роботі Міжвідомчої робочої групи з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією рф проти України, та надання допомоги постраждалим, яку утворено для імплементації положень Меморандуму між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України про співробітництво щодо запобігання та протидії СНПК.