Національна школа суддів України

Комунікації з громадськістю в судах

12 жовтня 2017 року в місті Луцьку Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні та Радою суддів України проводить семінар для суддів-спікерів судів Волинської області.

Вітальними словами захід розпочав радник зі стратегічних комунікацій Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Лучіано Лічіарді, який розповів про діяльність Консультативної місії в Україні, зосередивши увагу на комунікації в судовій владі. Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк привітав учасників семінару і зазначив, що одним із головних завдань суддівського корпусу є опанування навичок налагодження  професійного, активного та зацікавленого діалогу із суспільством, громадськістю та представниками ЗМІ. Суддя Львівського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, голова комітету Ради суддів України з питань комунікації на (правах модератора) Олександр Сасевич представив викладацький склад та наголосив, що метою заходу є усвідомлення ваги комунікації з громадянським суспільством, у тому числі через засоби масової інформації. Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна звернула увагу учасників на те, що Національна школа суддів України активно працює над цією тематикою та вдосконалює вже існуючі курси, спрямовані на оволодіння системою знань, сукупністю комунікативних засобів, методів, прийомів і технік, що сприяють наданню об’єктивної  інформації про діяльність суду і суддів. Представник прес-центру Ради суддів України та суддівського самоврядування Ольга Какауліна розпочала захід із інтерактивної вправи “Знайомтсво”, що дозволило учасникам семінару відчути на власному прикладі, як працювати в команді.  

Спеціаліст зі стратегічних комунікацій Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Катерина Шагіна провела практичну частину семінару.

Головна ідея семінару –  набуття навичок професійного судді-спікера, а саме – опанування мистецтва балансування на межі дотримання вимог процесуального законодавства, положень Кодексу суддівської етики та забезпечення відкритості судової влади.

Семінар на таку тематику покликаний донести до суддівської спільноти можливість захисту судової влади наймогутнішим засобом – словом.