Національна школа суддів України

Зв’язки з громадськістю в судах

11 жовтня 2018 року в місті Вінниці Національною школою суддів України спільно з Радою суддів України та Консультативною місією ЄС проведено семінар для суддів-спікерів Вінницької області на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”.

Вітальними словами семінар розпочали голова Вінницького апеляційного суду Петро Кучевський та голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин.

На заході, важливому й актуальному у формуванні нових за формою та конструктивних за змістом взаємин із журналістами та громадськістю, експертами були суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-голова комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич, представник прес-служби Ради суддів України (органів суддівського самоврядування) Ольга Какауліна, радник зі стратегічних комунікацій КМЄС (Естонія) Тійт Матсулевич та спеціаліст зі стратегічних комунікацій КМЄС   Катерина Шагіна. Під час семінару судді обговорили основні кроки для налагодження зв’язків із громадськістю, питання щодо висвітлення резонансних справ, комунікації суддів з представниками ЗМІ, поводження під час зйомки в судовому засіданні та поза ним, використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду.

Семінар допоміг суддям набути корисних навичок і стати менш вразливими до зовнішнього тиску та потенційного впливу несприятливих факторів на їх професійну діяльність.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.