Національна школа суддів України

Активна робота над блоком “Цивільне судочинство”

14 лютого 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство”.

Участь у роботі групи, під керівництвом начальниці відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової, взяли судді-розробники Андрій Дудіков, Валентина Маліновська, Віталій Данчук, Катерина Котельва, Людмила Макаренко, Максим Ходаківський, Олександр Музика, Стелла Цибізова, Ярослав Пересунько, та працівники Національної школи суддів України Віра Гайдук, Лілія Гуцал, Ольга Прудка.

Учасники та учасниці засідання обговорили результати проведеної підготовки навчальних матеріалів, використання яких заплановано на перше півріччя 2022 року у заходах з підвищення і підтримання кваліфікації суддів насамперед місцевих загальних судів, що проводитимуться регіональними відділеннями Національної школи суддів України. Зокрема, обмінявшись думками, судді-розробники акцентували особливу увагу на необхідності актуалізації навчальних матеріалів з урахуванням останніх позицій Верховного Суду.

Також наголошено на доцільності пошуку і запровадження нових інтерактивних елементів суддівського навчання, важливості забезпечення високої якості розроблення навчальних матеріалів, посилення їх практичного спрямування. Такий підхід сприятиме залученню суддів до більш активної участі в дискусіях й обговореннях під час проведення відповідних онлайн-навчань, що в свою чергу дозволить виявляти найбільш проблемні питання судової практики для їх подальшого опрацювання і впровадження в навчальні матеріали.