Національна школа суддів України

Актуальні питання кваліфікації злочинів проти життя та здоров’я людини

3 лютого 2017 року в  місті Чернівцях  місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих загальних судів на  тему: “Актуальні питання кваліфікації  злочинів проти життя та здоров’я людини, статевої  свободи та статевої недоторканості ”.

У семінарі беруть участь 19 суддів  місцевих загальних судів   Чернівецької, Хмельницької ,Тернопільської  областей та міста Полтави.

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці Анатолій Огородник ознайомив суддів  з метою та регламентом роботи семінару.

Для проведення семінару запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Василя Петлюка та Онуфрія Колотила.

Під час семінару судді розглянуть питання щодо  кваліфікації замаху та добровільної відмови при вбивстві або заподіянні шкоди здоров'ю, обговорять  кваліфікації злочинів проти життя та здоров'я людини, статевої свободи та статевої недоторканості, вирішать ситуативні завдання  з урахуванням висновків Верховного Суду України  щодо кваліфікації злочинів проти життя та здоров'я  людини, статевої свободи та статевої недоторканості.

Також програмою  семінару  передбачено  розгляд актуальних питань, що виникають   при  кваліфікації вбивства за обтяжуючих обставин, відмежуванні умисного тяжкого тілесного ушкодження від умисного вбивства.

Окрім того, судді проаналізують  узагальнення Вищого спеціалізованого  суду України  з   розгляду цивільних і кримінальних справ “Про  судову практику розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів проти життя і здоров’я особи  за 2014 рік ”.

Після закінчення семінару судді поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.

Повний текст програми семінару  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.