Національна школа суддів України

Експерти обговорюють зміни до Конституції в частині правосуддя

19 листопада  2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у експертних обговореннях  змін до Конституції в частині правосуддя.

Обговорення проводились  Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Адміністрацією Президента України та з Українським кризовим медіа центром.

 Учасниками заходу стали  члени Конституційної комісії, народні депутати, відомі експерти. На обговорення були винесені найбільш нагальні питання, пов’язані з поточним реформуванням судової влади України.

Микола Оніщук взяв участь у сесії обговорення під назвою “Конституційна реформа у частині правосуддя: що зміниться у державі після прийняття змін до Конституції”. Ректор констатував, що основним завданням конституційного реформування правосуддя є створення засад його функціонування на принципах доброчесності, ефективності та незалежності. Нині  сучасний світ та суспільство висуває  нові, все більш високі вимоги до судді. Суддя повинен володіти якостями, які дозволяють приймати рішення відповідно до нової концепції розуміння статусу прав людини – наголосив  Микола Оніщук.

Пропонуємо переглянути відео виступу Миколи Оніщука та учасників панелі: