Національна школа суддів України

Курс суддівської етики буде складовою стандартизованої програми підготовки суддів

9  вересня 2014  року розпочав роботу дводенний семінар-практикум для розробників курсу «Суддівська етика»  стандартизованої програми підготовки суддів першого року призначення. Захід проводиться Національною школою суддів у співпраці з Проектом  USAID “Справедливе правосуддя”. Участь у семінарі беруть розробники курсу -  досвідчені судді-викладачі вищих, апеляційних та судів першої інстанції, а також співробітники Національної школи суддів України.

Відкрили семінар проректор Національної школи суддів України пані Наталія Шукліна та радник з правових питань Проекту  USAID “Справедливе правосуддя” пані Ірина Зарецька.

Завданнями, які стоять перед командою суддів-розробників,  є формування цілісного та спільного уявлення про курс «Суддівська етика», критичного осмислення вже розроблених програм з суддівської етики (зокрема, для спецпідготовки, підвищення кваліфікації та дистанційного навчання) та можливості їх адаптації (чи використання окремих елементів цих програм )  для цілей цього  курсу.

За результатами аналізу буде розроблена програма курсу, вироблена спільна позиція щодо методичних підходів та інструментів для окремих елементів курсу, опрацьовані базові модулі курсу та вироблені критерії оцінки очікуваних результатів.