Національна школа суддів України

Методологія та практика обміну суддівським досвідом

13 лютого 2020 року в Національній школі суддів України розпочалося  дводенне засідання групи розробників тренінгу для досвідчених суддів, які будуть передавати свої практичні знання, уміння та навички своїм колегам, які готуються до суддівської діяльності або працюють суддями нетривалий час.

Відкриваючи засідання, проректор Володимир Мазурок та очільниця відділу підготовки викладачів  (тренерів) — радник Ольга Шаповалова та її заступник Олександр Коротких наголосили на важливості ролі інституту наставництва для підготовки кандидатів на посаду судді, оскільки він допомагає майбутнім суддям сформувати практичні навички суддівської роботи та надає їм розуміння соціального контексту відправлення правосуддя.

Експерти з професійного навчання європейського Проекту Європейського Союзу “Право-Justice”, спільно з яким удосконалюється тренінг, Отілія Стефанія Пакурарі та Драгомір Йорданов розповіли про міжнародний досвід наставництва для суддів, а також надали свої рекомендації щодо структурного наповнення тренінгу.

У процесі дводенної роботи учасники засідання вдосконалять підготовлені матеріали та структуру очного і дистанційного тренінгів, підготують методичні рекомендації для суддів–наставників, а також визначать інтерактивні прийоми для використання в ході майбутнього вишколу наставників.

Активну участь у роботі над удосконаленням тренінгу беруть судді Галина Юровська, Михайло Вільгушинський, Валерія БабкоОльга Шаповалова, Олександр Коротких та працівники Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова, Діана СніцаренкоАндрій Маслюк, Тамара Закревська та Світлана Нечипорук.