Національна школа суддів України

Підсумкова конференція проекту Ради Європи “Підтримка України у виконанні рішень Європейського суду з прав людини”

18 жовтня 2019 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяли участь у підсумковій конференції проекту Ради Європи “Підтримка України у виконанні рішень Європейського суду з прав людини”.

Мета конференції – поінформувати українську владу, громадянське суспільство, міжнародні організації та навчальні заклади про освітні цілі та результати реалізації проекту, що фінансується Фондом з прав людини.

Менеджер проектів Департаменту правосуддя та правової співпраці Ради Європи Андрій Кавакін та керівниця проекту Ради Європи “Підтримка України у виконанні рішень Європейського суду з прав людини” Марта Басистрюк представили загальну презентацію діяльності проекту та ознайомили учасників заходу з результатами його реалізації.

Водночас програмою конференції було передбачено висвітлення таких питань:

- виконання рішення ЄСПЛ в справі “Бурмич проти України”: огляд поточної ситуації та можливих проблем

- гарантії незалежності суддів: оцінка дисциплінарної практики Вищої ради правосуддя за 2018 рік та першу половину 2019 року

- відповідність положень нових процесуальних кодексів вимогам статті 6 § 1 Європейської конвенції з прав людини (ЄСПЛ) щодо тривалості судового провадження

- рішення Верховного Суду про відновлення судових проваджень у світлі рішень ЄСПЛ.

По завершенню заходу учасники обговорили досягнені проектом результати та можливі подальші кроки співробітництва.