Національна школа суддів України

Роль прес-секретаря в забезпечення відкритості суду

31 березня 2017 року в місті Хмельницькому Чернівецьке  регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Радою суддів України, прес-центром судової влади України,   громадською організацією “Вектор прав людини” та Представництвом Фонду  ім. Еберта в Україні  проводить  семінар  для  прес-секретарів судів Хмельницької  області на тему: “Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади ”.

Основним завданням  семінару є удосконалення навичок прес-секретарів судів у роботі із засобами масової інформації,  налагоджування координації взаємодії з журналістською спільнотою, організації роботи під час судового розгляду справ, що мають значний суспільний інтерес.

У семінарі беруть участь 24 прес-секретарі судів.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій  Марцинкевич та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області  Іван Приступа.

З метою та регламентом роботи заходу учасників ознайомила  заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Семінар  проведуть представник  прес-центру судової влади України Ольга Какауліна та директор громадської організації “Вектор прав людини”, координатор проекту “Суд людською мовою ” Валерія Рибак.

Ольга Какауліна  поділиться із  прес-секретарями теоретичними знаннями, допоможе виробити практичні навички як  внутрішньої,  так і зовнішньої комунікації та розповість про обов’язки  прес-секретаря щодо забезпечення відкритості суду.

Валерія Рибак  зверне увагу учасників семінару  на значення   поняття та ролі громадського контролю в роботі суду.

Також у ході семінару буде обговорено актуальні питання щодо встановлення контакту під час спілкування та поводження у випадках розгляду в суді резонансних справ.

Цікавим та корисним буде розгляд питання щодо розвитку вмінь та навичок, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Увага учасників семінару зосереджена на ефективність комунікацій, що є початковою складовою діяльності професії та важливим інструментом роботи представників прес-служб  судів.

Із повними текстом програми   семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України.