Національна школа суддів України

Вивчення особливостей нового Закону України “Про державну службу”

23–27 травня 2015 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибули 13 спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

З метою та  програмою заходу слухачів ознайомив  директор Чернівецького регіонального відділення  Анатолій Огородник.

Для проведення підготовки  запрошено суддів  Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія  Колотила,  Валентину Чупікову, Ірину Литвинюк та суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.

Під час підготовки разом з Онуфрієм  Колотилом слухачі розглянуть антикорупційне законодавство, міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні, виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції ”.

 Актуальним для спеціалістів кадрового забезпечення є питання  про ранги державних службовців відповідно до вимог нового Закону України “Про державну службу”. Про порядок віднесення державних службовців до відповідних груп та підгруп розповість головний спеціаліст забезпечення договірної та позовної роботи територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Юлія Рутинська.

Разом із начальником відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксаною Цеплою  слухачі обговорять питання щодо призначення та звільнення державних службовців відповідно до вимог  Закону України  “Про державну службу”, а з практикою організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві ознайомить Аліна Федіна,  яка також проведе комунікаційний практикум. 

Валентина Чупікова  поділиться навичками  етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду.

Окрім того,  для проведення підготовки запрошено  досвідченого керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана, який  розкриє питання планування роботи з кадрами та розповість про методи запобігання кадрової плинності в апараті суду.

Повний текст програми підготовки спеціалістів кадрового забезпечення  місцевих загальних судів  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.