Національна школа суддів України

10–13 червня 2014 р., м. Харків. Підготовка судових розпорядників місцевих та апеляційних судів

10–13 червня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибуло 18 працівників місцевих судів Харківської та Полтавської областей.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України, заслужений юрист України Валентина Коржик.

Для проведення підготовки запрошенні спеціалісти Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області, психолог-практик, діючі судді та судді у відставці, командування СБСМ “Грифон” ГУ МВСУ в Харківській області.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-     Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Складання процесуальних документів. Етика ділового мовлення.

-     Основні положення Закону України  “Про судоустрій і статус суддів”
від 7 липня 2010 року.  

-     Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

-     Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

-     Участь судових розпорядників в судових засіданнях по справах різних категорій та їх статус. Забезпечення правопорядку в приміщенні суду та в залі судового засідання. Практичні питання організації проведення судового засідання. Повідомлення про права та обов’язки.

-     Зміст Інструкції “Про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та розпорядниками судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами”. Порядок забезпечення судовими розпорядниками та старшими судовими розпорядниками проведення судового засідання, їх взаємодія з правоохоронними органами.

-     Комплекс заходів, що входять у поняття „забезпечення додержання особами, що знаходяться в суді, встановлених правил поведінки”, виконання судовими розпорядниками розпоряджень головуючого в судовому засіданні та порядку здійснення судочинства.

-     Статус працівників служби розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів. Порядок прийому та звільнення з посади працівників служби розпорядників згідно із Законом України “Про державну службу”. Вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади працівників служби розпорядників.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.