Національна школа суддів України

10 жовтня 2013 р. м.Донецьк. Підготовка працівників апаратів судів Донецької області

10 жовтня 2013 року в місті Донецьку місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Головним управлінням юстиції у Донецькій області проведено підготовку працівників апаратів судів Донецької області з метою підвищення кваліфікації на семінарі  на тему: Порядок застосування міжнародних договорів України в сфері цивільного, кримінального та господарського судочинства.

Вітальними словами навчання відкрили  директор Донецького регіонального відділення Татькова Зоя Федорівна та перший заступник начальника Головного управління юстиції у Донецькій області Кучерук Сергій Леонідович.

Сергій Кучерук вручив Татьковій Зої Федорівні Почесну грамоту Головного управління юстиції у Донецькій області з нагоди святкування Дня юриста (наказ від 07.10.2013 року № 7211/1).

Для проведення семінару запрошено начальника відділу з питань правової допомоги виконання конвенцій і угод, представництва в судах інтересів держави Головного управління юстиції у Донецькій області Жемеріку Катерину Олександрівну, головного спеціаліста вищевказаного відділу Климову Ганну Григорівну та провідного спеціаліста Монакову Євгенію Олександрівну.

Під час семінару вивчено питання щодо:

  • загального огляду спільної роботи управління юстиції з судами області;
  • - механізму надання правової допомоги із застосуванням міжнародних договорів у сфері цивільного та господарського судочинства по лінії виконання судових доручень про вручення документів, проведення допиту, витребування документації;
  • - механізму надання правової допомоги із застосуванням міжнародних договорів у сфері кримінального судочинства;
  •  порядку вирішення питань про здійснення процедури визнання та виконання рішень судів на території іноземних держав, із застосуванням відповідних міжнародних договорів;
  •  загального огляду Гаазької конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, 1980 року.

Після закінчення підготовки всім слухачам  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.