Національна школа суддів України

Міжнародний семінар – практикум на тему: “Результати першого Національного добору кандидатів на посаду судді: досвід, шляхи вдосконалення та запровадження спеціальної підготовки кандидатів”, 22 лютого 2012 р., м. Львів

        22 лютого 2012 року в місті Львові розпочав роботу  міжнародний семінар – практикум на тему: “Результати першого Національного добору кандидатів на посаду судді: досвід, шляхи вдосконалення та запровадження спеціальної підготовки кандидатів”.

         Зазначений семінар організований та проводиться Вищою кваліфікаційною комісією суддів України снільно з проектом “Справедливе правосуддя”.

         Завданнями цього заходу є аналіз та обговорення досвіду реалізації першого добору кандидатів на посаду судді вперше, проведеного за новими правилами Закону України “Про судоустрій та статус суддів” та вироблення рекомендацій щодо подальшого вдосконалення нормативно – правової  бази процедури добору та призначення кандидатів на посаду судді вперше.

         З вітальними словами на початку семінару виступили Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, Керівник проекту Справедливе правосуддя Девід М. Вон, Заступник Голови Верховного Суду України Віктор Кривенко, Голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, представники зарубіжних делегацій з Грузії, Литви, Польщі, міський голова Львова Андрій Садовий.

         У роботі семінару беруть участь проректори Національної школи суддів України Оксана Кучинська та Володимир Мазурок, начальники  відділів Національної школи суддів України Анатолій Костенко, Олександр Іщенко та Тетяна Фулей.

         У перший день роботи семінару – практикуму виступив з доповіддю про результати  першого добору кандидатів на посаду судді виступив І. Самсін.

         Експерт з тестування Проекту “Справедливе правосуддя” Стівен Бакер проаналізував прогалини в нормативному врегулюванні процесу адміністрування анонімного тестування кандидатів на посаду судді.

         Член Вищої ради юстиції Грузії Каха Коберідзе доповів учасникам семінару про процедуру добору кандидатів на посаду судді в Грузії.

         В обговоренні окресленої теми взяли участь Світлана Міщенко, Михайло Вільгушинський, Леонід Середа, Роман Палій, Людмила Майстренко.

Більше фотографій можна побачити у фотогалереї (перейти)

Заступник керівника секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів Україн Нані Отрода наголосила на необхідності створення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України тестового центру для забезпечення проведення ефективного добору кандидатів на посаду судді.

Семінар – практикум буде тривати три дні.

23 лютого робота семінару буде присвячена спеціальній підготовці кандидатів на посаду судді вперше.