Національна школа суддів України

Засідання робочої групи “Професійні судові системи”

        16 та 17 лютого 2012 року в Палаці Ради Європи (м. Страсбург, Франція) в рамках Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи  “Підтримка судової реформи в країнах Східного партнерства” (6 країн учасниць Східної Європи — Україна, Молдова, Білорусь, Грузія, Вірменія та Азербайджан), відбулося третє засідання Робочої групи “Професійні судові системи”.

            До складу делегації, яка представляла Україну, входили:

- Наталія Шукліна, проректор з науково – дослідної роботи Національної школи суддів України, професор;

- Нані Отрода, заступник керівника секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

- Костянтин Іваненко, головний спеціаліст відділу з питань правосуддя Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції України;

- Наталія Верещінська, директор Центру суддівських студій.

        Предметом обговорення на засіданні робочої групи був проект звіту про підготовку суддів у країнах Східного партнерства, а саме:

- роль та функції національних навчальних установ та установ, відповідальних за підготовку суддів;

- початкова підготовка суддів;

- підвищення кваліфікації суддів;

- огляд подій і основних тенденцій, перешкод та рекомендацій щодо реалізації європейських стандартів підготовки суддів у країнах Східного партнерства.

У роботі семінару взяли участь експерти Ради Європи:

- Марина Наумовська-Мілевська, юрист, довгостроковий консультант з навчання Спільної програми РЄ-ЄС “Підтримка судової реформи в країнах Східного партнерства”;

- Войцех Постульський, суддя, голова департаменту міжнародного співробітництва Національної школи судівництва та прокуратури Польщі;

- Карстен Манке, консультант з питань юстиції, прав людини, належного управління, Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

        Експерти Ради Європи презентували підготовлений ними проект звіту та запропонували свої рекомендації представникам національних делегацій, які після жвавого обговорення цього проектом звіту висловили свої думки щодо нього та внесли свої зауваження та пропозиції.     

          За результатами засідання робочої групи Національною школою суддів України було підготовлено та направлено необхідну уточнюючу інформацію експертам РЄ для доопрацювання фінального варіанту звіту.