Національна школа суддів України

Підготовка секретарів судового засідання, 16 березня 2012 р., м. Дніпропетровськ

        У відповідності до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів на 2012 рік Дніпропетровським регіональним відділенням 16 березня 2012 року проводилася підготовка секретарів судового засідання Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

        Навчання проводилося згідно з програмою, що затверджена проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України Оксаною Петрівною Кучинською.

         На навчання прибуло 9 секретарів судового засідання Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

        Для проведення навчання  були запрошені: Мала Олена Вікторівна – керівник апарату Дніпропетровського апеляційного господарського суду, Овчаров Сергій Анатолійович – керівник регіональної cлужби підтримки в Дніпропетровській області департаменту РСП ДП “Інформаційні судові системи”, Гусєв Сергій Вікторович – головний спеціаліст відділу аналітично-статистичного та інформаційно-технічного забезпечення Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

        Слухачам були запропоновані такі актуальні теми:

Огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксації судового процесу технічними засобами (Інструкція про порядок фіксування судового процесу технічними засобами, що затверджена наказом ДСА України № 84 від 21.07.2005).

Технологія фіксації судового процесу. Обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою технічного засобу.

-   Створення архівних та робочих копій фонограм у суді.

-   Передача фонограми судового засідання до суду апеляційної та касаційної інстанції. Правила зберігання архівних та робочих копій.

Завершилася підготовка  підведенням підсумків, а кожному слухачу було вручено Сертифікат НШСУ.