Національна школа суддів України

11-15 лютого 2013 р., м. Одеса. Підготовка судових розпорядників місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

            11-15 лютого 2013 року в м. Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

            Для проведення навчання викладачами запрошено заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Глущенка Вячеслава Миколайовича, командира роти по забезпеченню безпеки в судах м. Одеси Вальчуковського Василя Вікторовича, керівника апарату Приморського районного суду м. Одеси Німас Інну Ярославівну, т. в. о. начальника управління державної служби Головдержслужби України в Одеській області Чернобай Тетяну Анатоліївну, професора кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Семенову Аллу Василівну, суддів Київського районного суду м. Одеси Борщова Ігоря Олексійовича та Войтова Геннадія Васильовича,  доцента кафедри адміністративного та фінансового права Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидата юридичних наук Додіну Євгенію Євгенівну, суддю Котовського міськрайонного суду Одеської області Бондаренко Наталію Володимирівну.

            Під час занять буде вивчено такі питання:

            - Участь судових розпорядників у судових засіданнях по справах різних категорій та їх статус. Забезпечення правопорядку в приміщенні суду та в залі судового засідання. Практичні питання організації проведення судового засідання. Дії судового розпорядника при надзвичайних обставинах. Забезпечення доставки до місця проведення судового засідання матеріалів справи та їх збереження. Вимоги до оформлення протоколу про адміністративне правопорушення за неповагу до суду. Складання звіту про результати роботи служби судових розпорядників.

            - Зміст Інструкції “Про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та розпорядниками судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами”. Порядок забезпечення судовими розпорядниками та старшими судовими розпорядниками проведення судового засідання, їх взаємодія з правоохоронними органами.

            - Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

            - Психологія діяльності працівника апарату суду. Психологічні аспекти поведінки працівників служби розпорядників (специфіка виконання службових обов’язків). Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судового розпорядника із суддями, секретарем судового засідання та іншими працівниками апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Психологія поведінки працівника служби судових розпорядників зі сторонами. Дії судових розпорядників у екстремальних ситуаціях. Шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду. Запобігання ефекту професійного вигорання.

            - Права та обов’язки, що покладаються на судових розпорядників, у тому числі під час проведення закритого судового засідання, вжиття заходів щодо обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб. Відповідальність судових розпорядників. Дисциплінарні заходи та звільнення.

            - Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судова практика застосування адміністративних стягнень.

            - Адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ. Особливості провадження в окремих категоріях адміністративних справ. Особливості розгляду адміністративними судами справ щодо правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом.

            - Особливості судового розгляду трудових спорів.

            - Особливості проведення закритого судового засідання згідно ст.ст.27,517 КПК України.

            Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде,  буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.