Національна школа суддів України

11 липня 2013 р., м. Луцьк. Періодичне навчання суддів з метою підвищення кваліфікації

11 липня 2013 року Національною  школою суддів України спільно з Апеляційним судом Волинської області в місті Луцьку було проведено періодичне навчання суддів з метою підвищення кваліфікації на семінарі на тему: “Проблемні питання застосування норм Кримінального процесуального кодексу України ”.           У навчанні взяли участь 72 судді апеляційного та місцевих загальних судів Волинської області.

З вітальним словом на семінарі виступила т. в. о. ректора Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор Шукліна Н.Г., яка розповіла про співпрацю Національної школи суддів України з Апеляційним судом Волинської області та побажала учасникам семінару плідної роботи.

Учасникам семінару були запропоновані доповіді на теми: “Повноваження слідчого судді”, “Окремі аспекти підготовчого провадження в суді першої інстанції” та “Кримінальне провадження на підставі угод”, з якими виступила начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист АР Крим, кандидат юридичних наук Шаповалова О.А.

Запропоновані теми викликали на семінарі широку дискусію серед суддів, які висловлювали своє бачення з практичних питань застосування норм Кримінального процесуального кодексу України.

У результаті обговорення фахівцями Національної школи суддів України були дані рекомендації щодо тлумачення проблемних норм кримінального процесуального законодавства України з огляду на європейські стандарти забезпечення прав людини у кримінальному провадженні.

 11 липня 2013 року  в місті Луцьку у приміщенні Апеляційного суду Волинської області Національною  школою суддів України проведено підготовку працівників апаратів Апеляційного та місцевих судів Волинської області на семінарі на тему: “Проблемні питання застосування норм Кримінального процесуального кодексу України під час підготовчого провадження та провадження на підставі угод у суді першої інстанції”.

У підготовці взяли участь 35 помічників суддів  Апеляційного суду Волинської області, Луцького та Ковельського міськрайонних судів, Володимир-Волинського та Нововолинського міських судів.


Роботу семінару розпочала т. в. о. ректора Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор Шукліна Н.Г., яка виступила з вітальним словом. Вона підкреслила важливість питань, яким присвячений семінар, у роботі помічників суддів, із яких у майбутньому буде формуватись суддівський корпус, та побажала плідної роботи учасникам семінару.

Учасникам семінару були запропоновані доповіді на теми: “Окремі аспектипідготовчого провадження в суді першої інстанції”, “Кримінальне провадження на підставі угод”, з якими виступила начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист АР Крим, кандидат юридичних наук Шаповалова О.А.

Працівникам апаратів судів були дані практичні поради щодо застосування певних положень Кримінального процесуального кодексу України, виходячи із загальних засад кримінального провадження, які ґрунтуються на європейських стандартах забезпечення прав людини.