Національна школа суддів України

11 липня 2013 р., м. Луцьк. Семінар на тему: “Проблемні питання застосування норм Кримінального процесуального кодексу України під час підготовчого провадження та провадження на підставі угод у суді першої інстанції”.

11 липня 2013 року  в місті Луцьку у приміщенні Апеляційного суду Волинської області Національною  школою суддів України проведено підготовку працівників апаратів Апеляційного та місцевих судів Волинської області на семінарі на тему: “Проблемні питання застосування норм Кримінального процесуального кодексу України під час підготовчого провадження та провадження на підставі угод у суді першої інстанції”.

У підготовці взяли участь 35 помічників суддів  Апеляційного суду Волинської області, Луцького та Ковельського міськрайонних судів, Володимир-Волинського та Нововолинського міських судів.

Роботу семінару розпочала т. в. о. ректора Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор Шукліна Н.Г., яка виступила з вітальним словом. Вона підкреслила важливість питань, яким присвячений семінар, у роботі помічників суддів, із яких у майбутньому буде формуватись суддівський корпус, та побажала плідної роботи учасникам семінару.

Учасникам семінару були запропоновані доповіді на теми: “Окремі аспекти підготовчого провадження в суді першої інстанції”, “Кримінальне провадження на підставі угод”, з якими виступила начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист АР Крим, кандидат юридичних наук Шаповалова О.А.

Працівникам апаратів судів були дані практичні поради щодо застосування певних положень Кримінального процесуального кодексу України, виходячи із загальних засад кримінального провадження, які ґрунтуються на європейських стандартах забезпечення прав людини.