Національна школа суддів України

Семінари для суддів місцевих загальних судів, 26 - 30 березня 2012 р., м. Донецьк

         26-30 березня Донецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Донецької області було проведено семінари для суддів місцевих загальних судів на тему: Про застосування місцевими судами законодавства, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, у тому числі щодо дотримання розумних строків розгляду кримінальних справ, в яких особи утримуються під вартою, а також практики Європейського суду з прав людини за зверненням громадян проти України.

        26-27  березня семінар  на зазначену тему проходив у місті Донецьку, 29 березня – у місті Краматорську,  а  30 березня – у місті Маріуполі.

        Участь в семінарах узяли 266 судді.

      У ході роботи семінару було висвітлено питання щодо практики застосування Конвенції та національного законодавства при розгляді цивільних та кримінальних справ.

       Викладачами було запрошено: суддю, секретаря судової палати у кримінальних  справах  Апеляційного  суду  Донецької області Огурецького В.П.; суддів судової палати в цивільних справах цього ж суду Шевченко В.Ю. та Лоленко А.В

 Після закінчення семінарів слухачам було вручено сертифікати про проходження періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації.