Національна школа суддів України

Докази і доказування в адміністративному судочинстві

26 квітня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів окружних адміністративних судів проводить тренінг на тему: “Докази і доказування в адміністративному судочинстві”.     

Вітальними словами захід розпочав головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя у відставці, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Василь Андрійцьо (модератор тренінгу), який представив викладачів (тренерів), ознайомив суддів з метою і навчальними цілями курсу та з’ясував їх очікування від тренінгу.

Під час тренінгу Василь Андрійцьо також проведе бліц-опитування учасників із подальшим обговоренням питання: “Які проблеми найчастіше виникають у суддів під час доказування в адміністративному провадженні в суді першої інстанції?”. Суддя Київського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Валерій Журавель розповість про особливості доказування в адміністративному судочинстві та обговорить практику Європейського суду з прав людини. Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Алла Руденко розгляне із суддями порядок надання доказів учасниками адміністративного процесу і витребування доказів судом та зосередить увагу на питанні щодо розгляду заяви про неприйнятність доказів. Суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді, кандидат  юридичних наук Ірина Желтобрюх проведе обговорення особливостей дослідження доказів та зверне увагу на правила оцінки і закріплення доказів у судовому рішенні.

Окрім того, до програми тренінгу включено дискусійні вправи, практичні завдання, міні-лекції, різноманітні групові та індивідуальні завдання, експрес та бліцопитування, також перегляд навчальних відео.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.