Національна школа суддів України

Семінар-тренінг для розробників тестових запитань

      20 квітня 2012 року в місті Києві в рамках партнерської співпраці Національної школи суддів України та Проекту USAID “Україна: справедливе правосуддя” відбувся семінар-тренінг для розробників тестових запитань.

      Учасниками зустрічі від Проекту USAID “Україна: справедливе правосуддя” стали експерт із психометрії             Леонід Середа та радник з правових питань добору суддів Проекту Мирослава Воронцова. Від Національної школи суддів України учасниками заходу були начальники відділів та наукові співробітники, залучені до процесу підготовки тестових баз.

     У ході тренінгу обговорювалися питання основ психометрії, прикладного значення психометричного аналізу для практики підготовки тестових завдань, методик забезпечення валідності та надійності тестових запитань, практичних пропозицій і рекомендацій авторам тестів щодо правильного формування тестових запитань та уникнення найбільш поширених помилок.

     Для представників Національної школи суддів України отримані знання становлять велику практичну цінність та будуть сприяти підвищенню рівня кваліфікації авторів завдань.

    На думку начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Національної школи суддів України Олександра Іщенка  співпраця з експертами Проекту USAID “Україна: справедливе правосуддя” за активної участі та підтримки Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде продовжуватися. Він також висловив подяку за допомогу в удосконаленні змісту тестових баз, які будуть використовуватися для проведення тестування при доборі кандидатів на посаду судді.