Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково 23-27 квітня 2012 р., м. Київ

     23-27 квітня 2012 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

   Відкрили підготовку: проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної   школи  суддів України, кандидат юридичних наук, професор                       Оксана Кучинська та суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів  НШСУ Микола Лавренюк.

   Для проведення підготовки запрошені: суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист Автономної Республіки Крим Ольга Шаповалова;  суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів  НШСУ Микола Лавренюк; секретар судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Київської області                               Олег Ігнатюк; голова Бориспільського міськрайонного суду Київської області                 Сергій Вознюк; суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області                   Євген Борець; заступник начальника Київської обласної митниці  - начальник служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Ярослав Голомша; заступник начальника відділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил С. Корольова; доцент кафедри цивільного права Національної академії внутрішніх справ, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, кандидат юридичних наук  Ірина Ніжинська;  начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Тетяна Фулей.

У ході занять буде розглянуто такі  актуальні теми:

  •  - Основні положення нового Кримінально-процесуального кодексу України;
  •  - Проблемні питання, які виникають при застосуванні КК і КПК України;
  •  - Оскарження нотаріальних дій та відмови у їх вчиненні;
  •  - Особливості проходження митного контролю в зонах спрощеного та загального митного контролю “зеленому” та “червоному” коридорах;
  •  - Правила складання протоколів про порушення митних правил;
  •  - Практика  апеляційного розгляду судом справ про порушення митних правил;
  •  - Особливості накладання стягнень за порушення митних правил;
  •  - Суддівське самоврядування: загальні засади, організаційні форми, порядок здійснення суддівського самоврядування.
  •  - Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод  та практики Європейського суду з прав людини в національному судочинстві.

   У ході підготовки пройдуть семінари за окремою програмою на теми:

“Особливості розгляду справ щодо злочинів, вчинених на ґрунті нетерпимості” та “Пенсійна реформа в Україні: застосування пенсійного законодавства при розгляді справ у судах”. Під час занять Вищою кваліфікаційною комісією суддів України будуть запропоновані слухачам тестові запитання (апробація).

    Усі судді, які беруть участь у підготовці, отримають посібники та довідкову і нормативну літературу, таку як: “Управління в судах”, “Управління залою судових засідань”, ”Сучасне управління в суді”, “Застосування Європейської Конвенції з прав людини при розгляді в судах господарських справ“, “Стаття 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод: стандарти застосування при здійсненні правосуддя”, “Докази і доказування”, “Затримання та взяття під варту”.

   Після завершення підготовки всім учасникам буде вручено Сертифікат НШСУ.