Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів Вищого адміністративного суду України 23 квітня 2012 р., м. Київ

23 квітня 2012 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить періодичне навчання суддів Вищого адміністративного суду України на тему: “Судова влада та засоби масової інформації”.

   Навчання відкрито головним спеціалістом відділу кадрів, підвищення кваліфікації та антикорупційного моніторингу Вищого адміністративного суду України Олександром Лукашенком.

      Для проведення підготовки запрошено суддю Вищого спеціалізованого суду України  з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидата юридичних наук Галину Юровську та  медіа-тренера, юриста Інституту розвитку регіональної преси Людмилу Опришко.

       Під час підготовки буде розглянуто такі теми:

 - Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності  судів. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві;    

 - Процесуальні особливості вирішення питання проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису, а також транслювання судового засідання по   радіо і телебаченню. Проведення судового засідання за участі представників засобів масової  інформації;

 - Доступ до публічної інформації: законодавство та судова практика.

      Після завершення періодичного навчання кожному учаснику буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.