Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково. 24 квітня 2012р., м. Київ.

   24 квітня 2012 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково, з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Особливості розгляду справ щодо злочинів, учинених на ґрунті нетерпимості”.

Навчання відкрили: проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор    Оксана Кучинська;  суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ Микола Лавренюк та директор  програми в Україні (ABA ROLI)  Кеті Ладун .

Для проведення періодичного навчання запрошені: суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ                    Сергій Дембовський;  доцент кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Харківського національного  університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук                     Тетяна Пазинич;   доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та адміністративного права Харківського економіко-правового університету, кандидат юридичних наук Ігор Осика; завідувач лабораторії порівняльного правознавства НДІ Державного будівництва і місцевого самоврядування АПрН України, директор британських магістерських програм НУ “Юридична Академія України ім. Ярослава Мудрого”, експерт експертно-консультаційного центру інституту прикладних гуманітарних досліджень Олеся Трагнюк.

Під час занять розглянуто такі актуальні теми:

- Поняття, правова природа  та прояви ксенофобії в Україні; 

- Визначення змісту расизму та ксенофобії у міжнародному публічному праві. Особливості використання міжнародних інструментів щодо протидії ксенофобії, расової та етнічної дискримінації. Класифікація міжнародно-правових інструментів протидії расизму та ксенофобії;

-Кримінально-правова та криміналістична характеристика злочинів, що вчиняються на ґрунті нетерпимості;

- Деякі питання судового розгляду кримінальних справ щодо злочинів, у яких кваліфікуючими ознаками виступають етнічна, національна та релігійна ворожнеча.

Після закінчення навчання кожному учаснику вручено Сертифікат НШСУ.


Більше фотографій можна побачити у фотогалереї (перейти)