Національна школа суддів України

Суд і медіація: можливості та перспективи

23 листопада 2018 року в місті Чернігові Національна школа суддів України  спільно з громадською  спілкою “Українська академія медіації” проводить семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Черніговської області на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.  

Вітальними виступами семінар відкрили голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай та тренери-медіатори – суддя Турійського районного суду Волинської області Ольга Турак і  адвокат Анжела Кричина.

Тренери-медіатори поінформували про мету і навчальні цілі семінару, ознайомили суддів із позасудовою процедурою медіації та іншими процедурами примирення, передбаченими новим процесуальним законодавством України.

Під час семінару тренери-медіатори розповіли про відмінності між медіацією та процедурою врегулювання спору за участю судді, а також критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації, сформували навики медіатора в діяльності професійного судді. Корисним для професійного зростання була дискусія про переваги впровадження медіації  та інших примирних процедур в Україні.

Виконуючи практичні завдання, роботу в малих групах, у ході опрацювання рольових ігор, судді навчались правильно пропонувати та мотивувати учасників процесу до участі у медіації.

Повний текст програми семінару розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.