Національна школа суддів України

Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів, 28 травня – 1 червня 2012 р., м. Харків

        28 травня – 1 червня 2012 року в місті Харкові Харківським регіональним відділенням національної школи суддів України проводиться підготовка спеціалістів  кадрового забезпечення  місцевих та апеляційних судів.

        У заході беруть участь 25  спеціалістів  кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів  з Полтавської, Сумської та Харківської областей.

        Викладачами для підготовки запрошені: головний спеціаліст – юрисконсульт  Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Чудна Марина Миколаївна, заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Харківській області Черняк Валентина Іллівна, начальник відділу кадрової роботи Територіального управління державної судової адміністрації України в Харківській області Вараксіна Яна Олександрівна,  судді Апеляційного суду Харківської області та психолог  Овдієнко Тетяна Миколаївна.

Під час навчання буде розглянуто такі теми:

  •         Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.
  •         Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Закон України “Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”. Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.
  •         Порядок ведення особових справ та трудових книжок суддів, працівників апарату суду.
  •         Праця та відпочинок жінок згідно з КЗпП України, Закону України “Про відпустки”. Порядок надання соціальних відпусток, ст.19 ЗУ “Про відпустки”. Надання та компенсація відпусток суддям, працівникам апарату суду (основних, додаткових, за вислугу років).
  •         Вивчення основних положень Закону України “Про державну службу”. Проходження державної служби в органах судової влади. Прийняття на роботу державних службовців. Особливості прийняття на державну службу, порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців. Вимоги до складання автобіографії та особової картки П-2ДС. Обчислення загального стажу та державної служби. Порядок обчислення стажу суддям, державним службовцям та службовцям, в тому числі, який дає право на одержання надбавки за вислугу років, додаткової відпустки, пенсії.
  •         Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду. Застосування правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Коржик Валентина Костянтинівна)