Національна школа суддів України

Участь у засіданні круглого столу. 05-06 червня 2012р., м. Київ

   5-6 червня 2012 року у Верховному Суді України проведено круглий стіл, на якому презентовано звіт Робочої групи Проекту Європейського Союзу і Ради Європи Підтримка судової реформи в країнах східного партнерства, що був започаткований у березні 2011 року.

   Участь у засіданні круглого столу взяли: експерти Проекту, представники суддівського корпусу України та органів суддівського самоврядування, представники влади, міжнародних організацій.

   Національну школу суддів України на зазначену заході представили: Шукліна Наталія Георгіївна – проректор з науково-дослідної роботи, Кучинська Оксана Петрівна – проректор з підготовки кадрів для судових органів, Іщенко Олександр Петрович – начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

   На початку роботи круглого столу із вступними промовами виступили представник Генерального секретаря Ради Європи, Голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовські та  Голова Ради суддів України Ярослав Романюк.

   Модератор круглого столу, представник Проекту Леонід Антохі, запросив учасників круглого столу до активної роботи, після чого міжнародні експерти Карстен Манке (експерт-консультант з питань юстиції, прав людини та належного врядування Німецького товариства міжнародного співробітництва) та Войцех Постульські (суддя, начальник Департаменту міжнародного співробітництва Національної школи судівництва та прокуратури Республіки Польща) задали добрий тон для плідної дискусії.

   У ході проведення круглого столу з доповідями щодо змісту суддівської освіти виступили:

Шукліна Н.Г. яка присвятила виступ питанням ролі та функцій національної навчальної установи для суддів в Україні;

Кучинська О.П. на тему “Навчання суддів без відриву від роботи”;

Іщенко О.П. про “Початкове навчання суддів”.

 

   При підведенні підсумків круглого столу було з’ясовано, що всі очікування його учасників, висловлені на початку, справдились у повній мірі.

   Таким чином, учасники круглого столу мали можливість в офіційній, а по закінченню роботи круглого столу – і в неформальній обстановці обговорити широкий спектр питань, що стояли на порядку денному цього заходу, та висловили ряд конкретних пропозицій для підтримки реформ у судовій системі України.