Національна школа суддів України

Підготовка помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів. 5 - 8 червня 2012р., м. Львів

 

5 – 8  червня 2012 року в місті Львові регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів.

Заняття підготовки проходять у приміщенні Львівського апеляційного господарського суду.

Проводиться підготовка згідно з програмою, затвердженою проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України    Кучинською Оксаною Петрівною.

У заході бере участь  15 помічників суддів місцевих господарських судів Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та  Тернопільської областей і Львівського апеляційного господарського суду.

Навчання було розпочато старшим  консультантом відділу кодифікації і судової статистики та узагальнення судової практики апеляційного суду Львівської області Данилів Софією Вікторівною,  яка висвітлила тему: “ Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Захист права власності в практиці Європейського суду з прав людини в Україні (ст.1 протоколу № 1 до ЄКПЛ зі змінами, внесеними Протоколом № 11). Порядок виконання рішень Європейського суду з прав людини в Україні. Закон України “Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”. Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних”.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено директора Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Курильову Олену Франтишківну, головного  психолога Західно-українського центру Жіночі перспективи Бєляєву Світлану Яківну, доцентів юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка  Богдана Йосипа Гнатовича та Федоровича Володимира Івановича, суддів Львівського апеляційного господарського суду Бойко Світлану Михайлівну та Гриців Віру Миколаївну, в.о. начальника відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Львівського апеляційного господарського суду                  Матулу Вікторію Юріївну.

Після закінчення підготовки всім учасникам буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Слюсар Людмила Антонівна).