Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Набуття та захист права власності”. 22 червня 2012 р. м. Дніпропетровськ.

   22 червня 2012 року в м. Дніпропетровську місцеве регіональне відділення  проводило періодичне навчання суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: Набуття та захист права власності.

    Навчання проведено згідно з програмою, затвердженою проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України Кучинською Оксаною Петрівною .

   У заході взяли участь 29 суддів місцевих загальних судів Дніпропетровської області.

    Для проведення навчання викладачами було запрошено заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Гайдук Віру Іванівну, суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області Костюченко Надію Євгенівну та Козлова Сергія Петровича.

    Під час занять були вивчені такі актуальні теми:

- Про застосування цивільного процесуального законодавства при перегляді судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами.

- Набуття права власності на самочинне нерухоме майно. Набуття права власності, в тому числі з правочинів.

- Припинення права власності.

- Про набувальну давність. Довірча власність. Розмежування добросовісного і недобросовісного набувача права власності.

   Після завершення навчання  кожному судді видано Сертифікат Національної школи суддів України.

   Організаційні заходи щодо проведення навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор -  Баштанник Алла Григорівна).