Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів. 6 липня 2012 р. м. Дніпропетровськ.

     6 липня 2012 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено  періодичне навчання суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації  на семінарі на тему: “Особливості застосування Закону України від 15 листопада 2011 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності”. Особливості розгляду кримінальних справ відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу України.

  Навчання проведено згідно з програмою, затвердженою проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України Кучинською Оксаною Петрівною.

У заході взяли участь 52 судді місцевих загальних судів.

Для проведення занять викладачами запрошено секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області Живоглядову Ірину Карлівну та суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області  Чернусь Катерину Петрівну. 

Під час навчання  були вивчені такі теми:

- Особливості застосування Закону України від 15 листопада 2011 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності”.

- Запобіжні заходи затримання особи при проведенні кримінального провадження в процесі досудового розслідування (слідчий суддя та його повноваження).

- Особливості розгляду кримінальних справ та призначення покарань особам, які вчинили злочини в неповнолітньому віці (відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу України, чинного з 19 листопада 2012 року).

  Після завершення періодичне навчання  кожному судді було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

  Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання  забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Баштанник Алла Григорівна) спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області.