Національна школа суддів України

Робоча зустріч у рамках українсько–канадського проекту “Суддівська освіта задля економічного розвитку”. 6 липня 2012 р. м. Львів

            

      6 липня 2012 року виконуючий обов’язки ректора Національної школи суддів  Влодимир Мазурок, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова  в рамках українсько–канадського проекту “Суддівська освіта задля економічного розвитку” спільно з канадськими колегами відвідали Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.   

           Робочу зустріч відкрив Володимир Мазурок, який надав слово для вітання Голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігору Самсіну.

           Ігор Самсін привітав учасників робочої зустрічі та подякував канадським колегам за їх увагу до розвитку регіональних відділень Школи.

           У робочій зустрічі взяли участь також директор з правових та освітніх питань Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон; суддя Апеляційного суду провінції Онтаріо, провідний суддя Проекту  Марк Розенберг; заступник голови Львівського апеляційного господарського суду Михайло Юркевич, голова Львівського окружного адміністративного суду Віталій Тертичний, начальник Львівського територіального управління Державної судової адміністрації України Юлія Попович, працівники та викладачі Львівського  регіонального відділення Школи.

           У ході зустрічі директор з правових та освітніх питань Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон розповів про основні напрямки роботи п’ятирічного Проекту, що фінансується Канадською агенцією з міжнародного розвитку зазначив. Він також зазначив, що виконавцем цього Проекту з канадської сторони є Національний суддівський інститут у партнерстві з Канадським Управлінням Уповноваженого з федеральних судових питань.

           Директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів Людмила Слюсар розповіла про основні завдання регіонального відділення та звернула увагу на зростання кількості слухачів, які  проходять підвищення кваліфікації. Для прикладу вона зокрема зазначила, що у 2011році  підготовку пройшли 712 слухачів, а за перше півріччя 2012 року – 957, з яких 126 суддів, призначених на посаду судді вперше, та 96 суддів, обраних на посаду судді безстроково.

          Учасники цієї зустрічі були одностайні в тому, що належний процес підготовки суддів потребує відповідного фінансування оплати праці суддів–викладачів, відшкодування витрат суддям, що навчаються у Школі та забезпечення належної матеріально–технічної бази як регіональних відділень,  так  і Школи в цілому.

           Цього ж дня учасники робочої зустрічі відвідали також державне підприємство санаторій “Шкло”, який розташований на території лісопарку площею 75 га та має унікальне поєднання природних лікувальних факторів і ресурси для проведення підготовки суддів.

           У Львівському національному університеті імені І. Франка учасники робочої зустрічі мали бесіду з деканом юридичного факультету цього університету Андрієм Бойком та завідувачами кафедр факультету.

           У ході цієї бесіди були обговорені питання участі науковців у роботі українсько–канадського проекту “Суддівська освіта задля економічного розвитку”.