Національна школа суддів України

Друге засідання робочої групи з питань реалізації програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, 10 липня 2012р. м. Київ

Друге засідання робочої групи з питань реалізації програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, 10 липня 2012р. м. Київ

      10 липня 2012 року виконуючий обов’язки ректора Національної школи суддів України Володимир Мазурок узяв участь у роботі другого засідання робочої групи з питань реалізації програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, яка відбулася у  Представництві Європейського Союзу в Україні за участю директора Департаменту управління справами та регіонального розвитку Державної міграційної служби Дехтяренка С.С.

  Засідання відкрив керівник відділу Належне управління та демократизації Представництва Європейського Союзу в Україні Александру Албу, який поінформував учасників про основні напрями надання технічної допомоги Європейським Союзом.

      У роботі групи взяли представники зацікавлених державних органів, Представництва ЄС в Україні та міжнародних організацій (Міжнародної організації з міграції, Представництва УВКБ ООН та Данської Ради у Справах біженців).

    На зустрічі було заслухано та обговорено пропозиції до робочого плану залучення міжнародної технічної допомоги для впровадження плану заходів з реалізації Концепції державної міграційної політики.

       Проведення наступного засідання цієї робочої групи заплановано на вересень цього року.

   Необхідно зазначити, що програма Всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) є складовою частиною ініціативи Європейського Союзу “Східне партнерство”, яку було започатковано 7 травня 2009 року в ході спеціального саміту ЄС у Празі. Учасниками Східного Партнерства є країни – члени ЄС, з одного боку, та східні країни – сусіди ЄС, зокрема Україна, з іншого боку.

    Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови реалізується відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Європейською Комісією щодо Рамкового документа програми Всеохоплюючої інституційної розбудови від 13 жовтня 2010 року.       Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.11.2010  № 2078 “Про деякі питання підготовки та впровадження програми Всеохоплюючої інституційної розбудови” затверджено план інституційних реформ для виконання зазначеної програми в рамках “Східного партнерства”.

     У листопаді 2011 року між Національною школою суддів України та Міжнародною організацією з міграції (МОМ) була підписала Угода про співпрацю, на виконання якої в цьому році вже було ряд заходів.

     Восени цього року в Національній школі суддів України заплановано проведення ряду семінарів для суддів з використанням розробленої програми та матеріалів навчального посібника для суддів “Особливості розгляду кримінальних справ, пов’язаних з торгівлею людьми з метою примусової праці”.

    У той же день виконуючий обов’язки ректора Національної школи суддів України Володимир Мазурок та начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова взяли участь у прийомі з нагоди зустрічі Голів Східноєвропейських регіональних офісів ОБСЄ, який було влаштовано в Першому приватному музеї української ікони в місті Києві.

   Під час прийому Володимир Мазурок та Тетяна Пустовойтова провели бесіди з Послом, Координатором проектів ОБСЄ в Україні Мадіною Джарбусиновою та Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Заутбеком Турісбековим.

   У ході бесід було досягнуто згоди про подальшу співпрацю Національної школи суддів України з Координатором проектів ОБСЄ в Україні для удосконалення підготовки українських суддів.