Національна школа суддів України

Підсумки роботи структурних підрозділів Національної школи суддів України, 16 липня 2012 року, м. Київ

     16 липня 2012 року Ректор Національної школи суддів України         Василь Маляренко провів нараду, на якій було заслухано інформацію про роботу структурних підрозділів Школи у другому кварталі цього року та плани на наступний період.

     На нараді були присутні проректори Оксана Кучинська та             Володимир Мазурок і керівники структурних підрозділів Школи.

     На початку Василь Тимофійович коротко проінформував учасників наради про хід робіт у приміщення ВККСУ по вулиці Механізаторів та про необхідність підготовки деяких відділів до майбутнього можливого переїзду центрального офісу Школи у приміщення по вулиці Жилянській.

     Начальники відділів бухгалтерського обліку та планової діяльності, організаційного забезпечення діяльності та контролю, бібліотечної інформації та редакційно-видавничої діяльності, підготовки суддів та працівників апаратів  судів, інформаційних технологій та міжнародних зв’язків розповіли про результати роботи своїх підрозділів у травні та червні поточного року.

     Начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів  судів Микола Лавренюк, зокрема, зазначив, що за перше півріччя 2012 року  підготовку, передбачену Законом України Про судоустрій та статус суддів та періодичне навчання з метою підвищення рівня кваліфікації пройшли      5 708 суддів та працівників апаратів судів, що на 1 957 осіб або на 52 відсотка більше, ніж за перше півріччя 2011 року.

     Зокрема, у першому півріччі поточного року пройшли підготовку: судді, призначені на посаду судді вперше – 609 осіб; судді, обрані на посаду судді  безстроково – 379 осіб; судді, які призначені на адміністративні посади – 189 осіб. Періодичне навчання з метою підвищення рівня кваліфікації пройшли  2013 суддів та підготовку – 2 518 працівників апаратів судів.

     Необхідно зазначити, що за рахунок коштів Державного    бюджету пройшли підготовку – 5 036 осіб; за кошти міжнародних організацій –              672 особи, або відповідно 88 та 12 відсотків від загальної кількості осіб, які пройшли підготовку у Школі.

     Ректор Василь Маляренко доручив відповідним відділам Школи забезпечити виконання необхідної роботи щодо бюджету на 2013 рік; підготувати для першого номера журналу “Слово Національної школи суддів України” пакет статей, підготовлених висококваліфікованими спеціалістами, приділивши особливу увагу  новим положенням Кримінального процесуального кодексу України; забезпечити систематичне наповнення сайту, на якому розмістити виступи учасників Круглого столу з експертного обговорення підходів до імплементації нового Кримінального процесуального кодексу України.  

     За підсумками проведеної наради визнано доцільним створення на сайті Школи підрозділу про  вивчення нових положень Кримінального процесуального кодексу України.