Національна школа суддів України

15–19 вересня 2014 р. м. Чернівці. Підготовка старших секретарів та секретарів місцевих загальних та апеляційних судів областей

15–19 вересня 2014 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку старших секретарів та секретарів місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 10 секретарів місцевих загальних та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія Колотила та Валентину Чупікову, суддів Першотравневого районного суду міста Чернівців,  кандидатів юридичних наук Аліну Федіну та Ларису Стоцьку.

Також викладачами у процесі проведення підготовки будуть керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області Іван Сорохан, начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла, головний спеціаліст, юрист територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Павло Тюфтій та завідувач сектору організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологійтериторіального управління Державної судової адміністрації України України в Чернівецькій області Крістіна Тарабас.

Під час підготовки буде вивчено етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду; застосування правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33; порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” від 13 січня 2011 року № 2939 – VI.

Психологія діяльності працівників апаратів судів. Психологія взаємостосунків із громадянами. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду та подолання конфліктних ситуацій. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду, між працівниками суду та відвідувачами суду – усі ці питання будуть вивчатися у процесі підготовки зазначеної категорії працівників апаратів судів.

Повний текст програми підготовки старших секретарів та секретарів місцевих загальних та апеляційних судів областей опублікований на сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.