Національна школа суддів України

Підготовка старших секретарів і секретарів місцевих та апеляційних судів. 10 - 14 вересня 2012 року., м. Чернівці

10 – 14 вересня 2012 року в місті Чернівці  місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить підготовку старших секретарів і секретарів місцевих та апеляційних судів.


27 працівників апаратів судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей прибуло для проходження підготовки. 


Вітальними словами підготовку відкрили директор Чернівецького регіонального відділення  Національної школи суддів України Іваніцький С.М. та заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Тарбинський В.Г.


            У ході підготовки для працівників апаратів судів будуть запропоновані загальнотеоретичні та теми з цивільного і кримінального  законодавства України, а саме:


  • - Основні положення Закону України  “Про судоустрій і статус суддів” від 7 липня 2010 року. Напрямки реформування  судової системи. 

  • - Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників  апарату  суду.  Застосування  правил  поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33.

  • - Психологія діяльності працівника апарату суду.  Засоби  оптимізації  міжособистісних  стосунків  працівників  апарату  суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.

  • - Ведення номенклатури справ у суді.  Реєстрація,  облік  судових  справ  за  встановленим  переліком  індексів.  Забезпечення складання статистичних звітів. Заповнення обліково-статистичних карток.  Ведення  журналів  та   алфавітних покажчиків. Порядок реєстрації справ і матеріалів. Особливості реєстрації в обліково-інформаційних картках адміністративних справ у разі роз’єднання однієї чи декількох поєднаних в одне провадження позовних вимог; у разі об’єднання адміністративних справ в одну. Порядок реєстрації в Системі вхідної кореспонденції, в тому числі документів, надісланих електронною поштою, факсимільним зв’язком, а також телеграм, що надходять до суду, адміністративних позовів, заяв, скарг, справ, які підлягають реєстрації в порядку адміністративного судочинства, документів з питань діяльності суду. Облік та зберігання судових справ, облік цінностей, їх інвентаризація.

  • - Ведення архіву суду. Порядок знищення справ.    Контроль за роботою архіву суду. Відбір та передача до державних   архівів судових справ та документів  діяльності суду. Підготовка  та  передача  судових  справ  за  минулі  роки,  провадження  яких закінчено. Порядок проведення інвентаризації архіву суду. Робота з електронним архівом. Робота Експертної комісії.

  • - Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.  Складання  процесуальних  документів.  Етика ділового мовлення.

     Викладачами для проведення підготовки запрошено 5 суддів та керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області,  суддя   районного суду м. Чернівців, керівник регіональної служби інформаційно-технічної підтримки   судових процесів та головний спеціаліст Чернівецького регіонального відділення  Національної школи суддів України.