Національна школа суддів України

16–20 вересня 2013 р. м. Чернівці. Підготовка старших секретарів, секретарів місцевих та апеляційних загальних судів Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської областей.

16–20 вересня 2013 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку старших секретарів,  секретарів місцевих та апеляційних загальних судів Чернівецької, Хмельницької,  Тернопільської областей.

Для проходження підготовки прибуло 20  працівників апаратів судів.

Вітальними словами навчання відкрив директор Чернівецького регіонального відділення   Степан Михайлович Іваніцький.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю кримінальної палати  Апеляційного суду Чернівецької області Колотило Онуфрія Олександровича, суддів цивільної палати Апеляційного суду Чернівецької області Чупікову Валентину Василівну  та  Литвинюк Ірину Миколаївну, кандидата юридичних наук, суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців  Федіну Аліну Василівну, керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області  Сорохана Івана Васильовича, начальника відділу кадрової роботи   Апеляційного суду Чернівецької області  Цеплу Оксану Віталіївну, головного спеціаліста, юриста ТУ ДСА України  в Чернівецькій області Тюфтія Павла В’ячеславовича та головного спеціаліста Чернівецького РВ НШСУ Аілінчій Тетяну Миколаївну

Під час занять буде вивчено як загальнотеоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України:

  • Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.
  • Статус старших секретарів і секретарів місцевих   та апеляційних судів. Порядок  прийому та звільнення з посади старших секретарів та секретарів згідно із Законом України “Про державну службу” Вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади старших секретарів та секретарів. Умови проходження служби в судах. Умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення. Посадові інструкції старших секретарів та секретарів, забезпечення їх виконання. Права та обов’язки, що покладаються на  старших секретарів та секретарів. Відповідальність судових розпорядників. Дисциплінарні заходи та звільнення.
  • Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.  Складання  процесуальних  документів. Етика ділового мовлення.
  • Порядок обліку, зберігання та знищення речових доказів по кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення.
  • Психологія діяльності працівника апарату суду.  Засоби  оптимізації  міжособистісних  стосунків  працівників  апарату  суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.
  • Організація діяльності канцелярії по виконанню покладених на неї задач і функцій. Розподіл обов’язків між працівниками канцелярії суду. Виконавча дисципліна. Дисциплінарні заходи та звільнення. Порядок направлення та виконання окремих доручень. Організація контролю за виконанням розпоряджень голови суду та головуючого, взаємодії з працівниками апарату суду.
  • Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судова практика застосування адміністративних стягнень.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.